Vår historia från vadbinderi till skärgårdspub

Franses Skärgårdspub


Med havet som närmsta granne hittar ni Franses skärgårdspub som förr i tiden var det gamla vadbindreiet ute på öarna. I den historiska miljön med doft av tjära har lokalen i många år hyst ett vadbinderi och grovtiljonas ådring vittnar om hårt arbete. 

Vadbinderiet drevs av Frans Karlsson som döpte om det till Franses. Namnet kommer från att verksamheter samt företag ute på öarna använder sitt eget namn och lägger till "es" på slutet. Därav kom namnet Franses. Nästa ägare blev familjen Grölund som köpte fastigheten, behöll namnet, den rustika miljön och gjorde om det till resturang. 
Franses drevs i många år av Göran Grönlund som gjorde Franses till vad det är idag, en resturang som ligger alla boende på öarna varmt om hjärtat. 

Nuvarande ägare Emma och Emma som har drivit franses flera år tillbaka. 
De båda har lång erfarenhet av resturangbranchen både i Sverige och internationellt. 

Idag är det gamla vadbinderiet omgjort till tre härliga våningar med stor takterass med öns bästa utsikt till Vinga fyr. 
Fiskarens gamla arbetsplats är nu ett härligt ställe för umgänge och god mat. 
Med det knastrade ljudet från den öppna spisen med utiskt över havet, avnjuter du vällagad mat i en atmosfär som andas historiens vingslag. 
Med Franses skärgårdspub och resturang ska gästerna känna sig som hemma, samtidigt som stáborna ska få se vad vi går för här ute på öarma. Välkommen till oss på kajen och forstätt vår historia. 

Följ oss i sociala medier!