Om oss

Med havet som närmaste granne finner ni det gamla vadbinderiet. I den historiska miljön med doften av tjära förstår man att lokalen i många år hyst ett vidbinderi och govtiljornas ådring vittnar om det hårda arbetet som utförts här. Fiskarens  arbetsplats är nu ett ställe för umgänge och kontemplation. Med det knastrande ljudet från den öppna spisen och utsikt över havet avnjuter du vällagad mat i en atmosfär som andas historiens vingslag.

Vadbinderiet drevs av Frans Hansson som döpte det till Franses. På öarna har man en tendens att döpa verksamheter eller annat efter namn och så lägger man på "es" på slutet. Därav Franses. När familjen Grönlund köpte fastigheten av Frans behöll de namnet samt den rustika miljön och gjorde om det till en restaurang. Det drevs i många år av Göran Grönlund som gjorde Franses till vad det är idag.

Sedan kom Emma & Emma in i bilden. Sedan några år tillbaka har Emma & Emma drivit Franses, restaurangen som alltid legat alla boende på öarna varmt om hjärtat. Emma & Emma har lång erfarenhet av restaurangbranschen både i Sverige och internationellt. Med Franses skärgårdspub och restaurang vill vi att våra gäster skall känna sig som hemma. Samtidigt vill vi att stáborna ska få se vad vi går för här ute på öarna!

Följ oss i sociala medier!